Dit ben ik / this is me

Hallo,

Ik ben Saskia, 41 jaar oud en heb 4 kinderen. Een tijdje geleden is mijn partner begonnen met een blog over zijn leven en de ervaringen als transgender. Vol bewondering lees ik haar berichten en vond dat ik niet achter kan en mag blijven. Ik wil deze intro niet te lang maken en zal later alles meer uitdiepen.

Zelf ben ik vier jaar geleden heel erg verliefd op een vrouw geworden. Dit is voor mij en de omgeving best wel moeilijk geweest, maar wij hebben ons er doorheen geslagen. Ook hebben wij daarbij hulp gekregen van de Orpheus vereniging. Om mijn gevoelens en geaardheid te ontdekken heb ik in 2013 een coming-out groep voor vrouwen bij het COC in Leiden gevolgt. In deze groep voelde ik mij heel erg thuis. Dit was bestwel moeilijk en heb er nog lang over gedaan om het te accepteren. Zelfs nu nog en ik hoop dat door dit blog er meer ruimte komt voor zelfacceptatie. Om mijn engels op te halen denk ik er over na om het in twee talen te schrijven.

Nu ik mij er bewust van ben, dat ik op vrouwen val, vallen er zoveel dingen op zijn plek. Vorig jaar ontmoette ik zo’n geweldig vrouwspersoontje. Echt bizar hoe dat ging. Ik ging gewoon bij iemand die ik nog niet kende babykeertjes halen, omdat ik in verwachting was van mijn vierde kindje. Er was een soort magische klik. Een onuitgesproken verbondenheid. Woorden niet nodig maar zeker een persoon die voor altijd in mijn leven zal blijven. Zij was net uit een nare periode en net gescheiden. Ik ben haar eerste vrouwelijke relatie. Ook tussen haar en mijn liefste partner is de vriendschap meer dan goed te noemen.

Gelukkig past dus de gehele puzzel want ik vind het belangrijk dat alles okee verloopt:) Ik ben op dit moment hard aan de slag gegaan om rust te creëren en van het hier en nu te genieten zonder mij steeds maar zorgen te maken over alles. Er is het afgelopen jaar zoveel gebeurd en ik kan moeilijk met zoveel veranderingen in zo’n korte tijd omgaan, maar het gaat steeds beter gelukkig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s