In shock 

Vanmiddag rond half drie kreeg ik de schok van mijn leven.. “Voor altijd”, spookte er door mijn hartkloppingen, oorsuizingen en paniek heen. Wat? Wat gebeurt er hier? Is dit een grap, maar dan wel een hele zieke. Is dit een nachtmerrie?? En wanneer word ik wakker??? Het is een dierbare vriend die er al meteen voor me is, dit terwijl hij op vakantie is. Hij en zijn vrouw waren eigenlijk bijna de enigen die veel van ons weten, waarvan je het niet in een blog wilt lezen.

 Ik bescherm mijn gezin al jaren met man en macht. Ik vind ons kwetsbaarder omdat we niet ‘standaard’ zijn. En deze blog maakt ons kwetsbaarder dan dat ik wil. Ik bedoel Rianne’s laatste blog dus. Goed, het staat geschreven. Niks meer aan te doen. Rianne en ik hebben veel meegemaakt. Ik dacht, naïef als ik ben, dat we alles gingen overwinnen. Wacht al ruim twee jaar op haar want dat is zoals ik het ervaar. Gehavend en wel was deze strijd niet makkelijk. Zij letterlijk en ik figuurlijk natuurlijk. Weet je, niemand bereid je voor op wat er allemaal komen gaat. Wij kregen ‘m flink!! 

Ik heb na een zware en moeilijke periode, vier jaar geleden, troost gezocht bij iemand die ik zag als een goede vriend. Mijn vader kreeg kanker, (mijn allerbeste vriend en held) ons bedrijf ging slecht, onze relatie was verstoord en ik in de armen van vriend om uit te huilen. Lekker cliché, lekker rtl 4 drama, maar al snel werd duidelijk dat ik nooit maar dan ook nooit zonder Rianne verder wilde. Ik deed er alles aan om alles te doen slagen. Bleef mij wegcijferen want Rianne was niet gelukkig. En zette steeds hoger in op haar geluk. Haar geluk was mijn geluk en niet andersom! En onze kinderen verdienden twee liefdevolle ouders! Knokken en doorgaan. Angst en verwarring gingen steeds meer een rol spelen. Zou ik het volhouden. Weet je, ik weet zeker dat ik altijd in Rianne blijf geloven. In ons. Ik heb haar vertrouwen beschaamd. Ze had genoeg aan zichzelf en haar pijn en dan deed ik haar dit aan. Maar ik wilde zo graag ook een vrouw zijn die begeerd werd. En nu herhaalde alles weer nu zij echt vrouw werd. Weer geen volwaardige relatie maar weer verwarring. Alleen dit keer ging ik niet de fout in dus snap niet wat ik fout heb gedaan. Houden van is nooit veranderd. Mijn fouten erken ik. Knokken zal ik tot bloedens toe doen. Zo hebben wij elkaar ook leren kennen. Ik ben trots op haar en van mijn kant komen we er wel uit maar it takes 2 to tango I am afraid… 

Advertenties

7 gedachten over “In shock 

 1. Beste Saskia,
  Ik ken je totaal niet maar ik denk dat er maar eens goed gepraat moet worden met een therapeut erbij. Immers verwijten vliegen nu heen en weer en dat is niet goed.
  Probeer je rust te bewaren en ik ga er vanuit dat de liefde voor Rianne heel diep zit.
  Vertrouw op jezelf en laat je leiden door je gevoel.
  Wens je net als Rianne veel sterkte toe.
  Knuff Marlies

  Liked by 2 people

  1. Hallo Marlies, ik ben het heel erg met je eens. Ik beloof de rust te bewaren en er alles aan te doen om dingen op te lossen met Rianne. En elkaar dingen verwijten helpt ons niet. Maar lief je woorden.. Ik blijf geloven in ons💓

   Like

 2. Saskia,
  Het heeft mij zo erg gegeraakt. Ik ken jou niet maar ik heb echt diep respect voor je. Woorden schieten mij te kort; ik weet als geen ander hoe moeilijk alles is. Ik weet het. Hoe moet alles voor jou zijn. Alles een plekje geven. Acceptatie, vooroordelen en verwarring. Het zijn maar een paar woorden op een puntje van de ijsberg.

  Sterkte want je moet echt veel van Rianne houden als ik het zo lees. Xxx

  Liefs Rianne S.

  Like

 3. Moeilijk!! Maar ik denk dat je jezelf veel hebt wegcijfert. Heb veel respect voor jullie allebei maar gevoel/intimiteit kan je niet dwingen in zo’n veranderde situatie. En je hebt het wel nodig, neem jezelf niet teveel kwalijk. Denk dat je al veel verder gaat dan de meeste mensen zouden gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s