Power

ik besef mij dat ik de afgelopen 4 jaar wel heel erg veranderd ben. Ik ben assertiever geworden en geef heel duidelijk mijn grenzen aan. Vroeger was dat anders, ik was nog zoekende naar mijzelf en mijn bestemming. Daar kwam verandering in toen ik deel nam aan een coming-out groep voor vrouwen. Ik herkende veel in de verhalen van andere vrouwen en voelde me welkom en thuis tussen de lesbiennes. Alles was helder en kon mij toen verder ontplooien. Ik leerde hierna andere lesbiennes kennen, waarvan één een dierbare vriendin is geworden, zij heeft mij veel bijgestaan en geleerd.  ( bedankt lieve P).

Van alleen maar meisje-meisje zijn ging ik ook helpen op de werkvloer van ons bedrijf. Ik voelde mij zo gelukkig en sterk in een bouwvakkersoutfit en eindelijk niet meer zo kwetsbaar. Ik kwam er achter dat je je heel mannelijk kunt voelen zonder er een te zijn. Het is zoveel beter om jezelf te zijn dan altijd je best te moeten doen om iemand te zijn, daar kan mijn man over meepraten. Vandaar dat elke stap van mij ook goed te vatten is voor hem. Die steun heb ik in ieder geval.

Ik ben nog steeds op reis en wil nog veel beleven en bereiken. ik vindt het ook fijn om in deze wat voor anderen te kunnen betekenen. Ik ben al een tijdje gespreksleidster bij een vrijwilligersorganisatie voor vrouwen en zou ook iets willen doen met mijn situatie waarin mijn man eindelijk weer een vrouw wordt.

Advertenties

2 gedachten over “Power

  1. he meisje,
    Alweer een mijlpaal in je leven door je zo kwetsbaar en sterk op te stellen met deze blog. Je hebt het verdient om eindelijk de weg naar vrijheid te vinden. Ik steun je in alles, net zoals jij voor mij doet. Als straks dat laatste stukje is overwonnen zal de wereld aan je voeten liggen. Klasse meisje!!

    Liked by 1 persoon

  2. Lief geschreven van je. Het moet toch een rustgevend gevoel geven als je eindelijk weet dat je liever met het eigen dan met het andere geslacht om wil gaan. Dus ook niet zo verwonderlijk dat je samen bent met Rianne. Veel geluk samen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s